استرس اسباب کشی یکی از مسائل مهم و با اهمیت در این پروسه میباشد. به طور کلی فرایند اسباب کشی چه از نظر فیزیکی و چه از نظر احساسی از چالش برانگیز ترین اتفاقات و مسائل زندگی میباشد. تغییرات و دغدغه هایی که در این فرایند وجود دارد باعث ایجاد نوعی استرس و نگرانی در افراد شود.
البته استرس به خودی خود یک حس بدی نیست و باعث میشود افراد نسبت به وقایع اطرافشان بیتفاوت برخورد نکنند. اما زمانی که این حس بیش از حد باشد میتواند باعث بیمار کردن فرد شود.
علت وجود استرس در اسباب کشی
میزان و سطح استرس اسباب کشی و جابجایی باتوجه به شرایط افراد میتواند بسیار متفاوت باشد. به طورکلی تغییرات و کسب تجربه های جدید باعث استرس و اضطراب میشوند. تصور اتفاقاتی که در محل جدید در انتظار ما نیز میباشد هم میتواند از دلایل اصلی استرس و نگرانی محسوب شود.
اگر حداقل یک بار اثاث کشی کرده باشید به خوبی میدانید که این فرایند صرفا جابجایی از یک خانه به خانهی دیگر نمیباشد، بلکه شامل نگرانی های دیگری نظیر موارد زیر است:
- تغییر روزمرگی ها مانند تغییر مسیر شما برای رفتن به سر کار
- یافتن خانهای جدید مناسب با شرایط خود
- انجام بسته بندی و حمل اثاثیه
- ترس از ناشناخته ها و اتفاقات غیرقابل پیش بینی
- تنها بودن
- مدت زمانی که باید صرف یافتن خانه جدید، بردن وسایل به آن و چیدمان اثاثیه تان کنید.
در نتیجه بروز تنش و نگرانی در باربری و جابجایی یک امر بسیار طبیعی میباشد اما باید آنرا مدیریت کرد و تا حد امکان کاهش نمود. زمانی که در این شرایط قرار میگیرید به هیچ عنوان احساس ضعف و ناتوانی نکنید و بدانید که اینها همگی بسیار طبیعی می باشند و همه افراد در چنین شرایطی آن را تجربه می نمایند.
آمادگی مقابله با مشکلاتی که در طول فرایند جابجایی وجود دارد و یا ممکن است ایجاد شوند، به کاهش استرس در اثاث کشی بسیار کمک میکند. در ادامه به معرفی روش هایی میپردازیم که به شما در جهت کسب آمادگی برای این منظور کمک میکند. این ترفندها به شرح زیر میباشند.
1. بسته بندی هرچه زودتر اثاثیه
از جمله تاثیر گذارترین روش ها در کاهش استرس اسباب کشی، بسته بندی هرچه زودتر وسایل میباشد. البته هرچه زودتر به این معنا نیست که خیلی قبل تر از روز اسباب کشی اثاثیهتان را بسته بندی کنید و وسایل موردنیازتان را برای روزهای باقی مانده در دسترس نداشته باشید.
برای بسته بندی وسایل ابتدا باید یک روز مناسب را برای آغاز کارهایتان انتخاب کنید و سپس اقدام به برنامه ریزی برای اسباب کشی و جابجایی نمایید. برای این کار شما هفته های باقیمانده تا جابجایی را با برنامهریزی مناسب سپری خواهید کرد. بهاینترتیب بخش بزرگ و مهمی از کارها را انجام میدهید. مطلب نکات مهم در بسته بندی اثاثیه در این زمینه میتواند بسیار به شما کمک کند.
از جمله وسایلی که برای بسته بندی اثاثیه لازم خواهید داشت میتوان به کارتن، چسب، برچسب و ماژیک، پلاستیک حبابدار، روزنامه، کاغذ باطله و یا حتی تیشرت های قدیمی اشاره کرد. اتاق به اتاق بگردید و وسایل غیرضروری را کارتن کنید. در گوشهای آنها را گذاشته و حتماً به آنها برچسب بزنید. برای بسته بندی وسایل گرانقیمت مثل جواهرات و اسناد مهم خود برنامهریزی کنید. وسایل خیلی ضروری را در پایان کار بسته بندی نمایید.
2. توجه به سلامتی خود
حتی اگر از بهترین و معتبرترین خدمات باربری استفاده کنید باز این تنها شما میباشید که باید اسباب کشی خود را مدیریت کرده و بر کار کارگران و دیگر افراد نظارت داشته باشید. انجام برخی کارها را خودتان به عهده بگیرید تا صرفاً بی تحرک و نظارهگر باقی نمایند.
حفظ سلامتی در اثاث کشی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و تا حد زیادی میتواند استرس اسباب کشی را کم نماید. با خوردن غذا و نوشیدنی سالم، خواب کافی، ذهن آرام و ورزش یا گوش دادن به موسیقی دلخواه و … شادی و سلامتی را در خود ایجاد کنید.
تهیه غذای کافی و سالم در این فرایند از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین مصرف مواد غذایی داخل یخچال و کابینت باعث میشود شما نیازی به بسته بندی آنها و نگرانی از بابت خراب شدنشان نداشته باشید.
3. تاثیر انتخاب یک باربری خوب در کاهش استرس اسباب کشی
انتخاب یک شرکت اتوبار حرفهای و معتبر در راحت انجام شدن فرایند جابجایی و کاهش استرس اسباب کشی بسیار تاثیر گذار است. بسیاری از نگرانی هایی که افراد در حین اسباب کشی متحمل میشوند ناشی از حمل وسایل سنگین، آسیب ندیدن وسایل و حمل اثاثیه در زمان مشخص میباشد.
شرکت های باربری حرفهای و متخصص میتوانند صفر تا صد فرایند اثاث کشی را با برنامه ریزی دقیق و بدون هیچگونه اضطرابی برای شما به انجام رسانند. بنابر این شرکت مورد نظر باید بتواند خدمات موردنیاز شما را با بهترین پوشش دهی و پشتیبانی ارائه نماید. بهاینترتیب دغدغه شما از بابت آنها کاهش پیدا میکند.
4. انجام تمرینات ورزشی برای کاهش استرس
تمرینات تنفسی ساده بسیار میتواند بر روحیه شما تاثیر گذاشته، باعث آرامش شما شده و به کاهش استرس اسباب کشی کمک نماید. تمرکز و ذهن خالی از هرگونه نگرانی برای انجام این تکنیک های ساده مهم است. اگر علائمی مانند ضربان قلب بالا، تعریق کف دست و ناتوانی در تمرکز دارید لازم است برای مقابله با این استرس با یک روانشناس و یا مشاور صحبت کنید. احساس گیجی و سردرگمی در حین اثاث کشی و بسته بندی اثاثیه کاملاً طبیعی است.
5. تمرکز روی نکات مثبت
یک راه ساده و در عین حال تاثیر گذار برای مقابله با احساس اضطراب و کنترل استرس در اسباب کشی، مبارزه با افکار منفی و تمرکز بر جنبه های مثبت جابجایی است. این جنبه های مثبت میتواند نظیر موارد زیر باشد:
- داشتن فرصت تازه برای تزئین اتاق نشیمن / اتاقخواب / آشپزخانه
- دریافت نور بیشتر در خانه جدید
- داشتن خانهای بزرگتر و یا دلبازتر
- نزدیک بودن به دوستان, خانواده و فامیل
- یافتن دوستان جدید
- کوتاهتر شدن مسیر حرکت شما به سمت محل کارتان
- شانس شروع دوباره
6. کمک گرفتن از دیگران و تقسیم کارها
به طور کلی تنهایی یکی از عوامل استرس زا در زندگی میباشد. این موضوع خصوصاٌ در هنگام اثاث کشی بیشتر احساس میشود. شما نمیتوانید همه کارها را دست تنها انجام دهید بنابراین اعضای خانواده، دوستان صمیمی و فامیل نزدیک را برای کمک به یاری بطلبید.
این که در اطراف شما کسانی باشند که دلسوز شما هستند برای کمک کردن به شما آمده اند باعث دلگرمی شما شده و از نگرانی شما میکاهد. تقسیم کار یکی از اقدامات مهم برای کاهش استرس اسباب کشی است.