بسته بندی وسایل آشپزخانه از جمله مهمترین و سخترین بخش های بسته بندی اثاثیه منزل است که باید با دقت و حوصله بسیار زیاد صورت گیرد. باتوجه به آنکه در آشپزخانه وسایل ریز و درشت زیادی وجود دارد برای بسته بندی این وسایل نیاز به برنامهریزی مناسبی است تا هم پروسه بسته بندی با دقت و ایمنی بالا انجام شود و هم اینکه بعد از اسباب کشی، بازکردن وسایل سریعتر و آسانتر صورت گیرد.
اگر زمان و تجربه کافی برای بسته بندی اثاثیه آشپزخانه ندارید میتوانید از خدمات بسته بندی باربری رفاه بار استفاده کنید. دلیل این موضوع سهولت انجام کار، افزایش سرعت و عدم آسیب به اسباب و اثاثیه میباشد. اما در صورتی که تصمیم دارید این پروسه را خودتان انجام دهید، در ادامه به نکات و ترفندهایی میپردازیم که این پروسه را برای شما اصولیتر و راحتتر خواهد نمود.
تهیه لوازم بسته بندی وسایل آشپزخانه
تهیه لوازم و تجهیزات باکیفیت برای بسته بندی وسایل آشپزخانه و یا دیگر اثاثیه منزل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. درواقع استفاده اصولی از تجهیزات باکیفیت است که میتواند بسته بندی ها را ایمن نماید و از این طریق تا حد زیادی تضمین کننده سلامت وسایل باشند.
کارتن اسباب کشی، نوار چسب، برچسب، روزنامه، کاغذ بسته بندی، سلفون و پلاستیک حبابدار از جمله لوازم مهم برای بسته بندی این وسایل محسوب میشود که باید آنها را تهیه نمایید. کارتن های اسباب کشی باید محکم و از اندازه مناسبی برخوردار باشند. برای بسته بندی وسایل کوچک از کارتن های کوچک تا متوسط استفاده کنید. همچنین استفاده از جعبه اصلی وسایل آشپزخانه نیز برای بسته بندی بسیار ایدهآل است.
تمیز کردن و حذف اثاثیه اضافی
پیش از آغاز به بسته بندی اثاثیه آشپزخانه لازم است که دو اقدام مهمی را انجام دهید؛ ابتدا وسایل اضافی، خراب شده و آنهایی که زمان زیادی میباشد که ازشان استفاده نمیکنید را اهدا، فروش و یا دور بریزید. هرچه از تعداد اثاثیهتان کاسته بشود، پروسه بسته بندی و اسباب کشی برای شما راحتتر خواهد شد.
پس از آن وسایلی که قرار است به خانه جدید منتقل کنید را تمیز و خشک کنید. برای این کار از یک دستمال مرطوب و تمیز استفاده کنید و با یک دستمال دیگر سطوح آنها را خشک نموده و سپس در داخل کارتن قرار دهید. مسلماً استفاده از لوازم تمیز در مکان جدید لذت بخشتر از انتقال آلودگی ها به مکان جدید است. این کار از انتقال کثیفی ها و جرم های باقی مانده بر وسایل جلوگیری میکند.
جداسازی قطعات
وسایل آشپزخانه از آن دسته اثاثیه میباشند که میتوانند از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده باشند. برای مثال آبمیوهگیری ها از محفظه شیشهای، موتور، درب، تیغه و … تشکیل شدهاند.
به منظور جلوگیری از بروز آسیب در هنگام اسباب کشی، قطعات جدا شونده هر یک از این وسایل را از هم جدا کرده و در داخل کارتن خود وسیله قرار دهید. علاوه بر آن این کار باعث میشود تا بعد از جابجایی به دنبال قطعات وسایل نگردید و همگی در یک جا آماده نصب مجدد باشند.
بسته بندی ظروف غذاخوری
کاسه ها و بشقاب ها از ظروف اصلی هر آشپزخانهای میباشند که در تعداد بالا، ابعاد مختلفی و اجناس متنوعی هستند. بر همین اساس باید برای این بسته بندی وسایل آشپزخانه تجهیزات و ترفندهای مختلفی استفاده کنید. پیش از چیدمان ظروف در داخل جعبه، ابتدا كف جعبه را با پارچه یا کاغذ خوب بپوشانید. بشقاب ها و ظروف به ترتیب ابعاد و وزن در داخل جعبه قرار داده و بین آنها کاغذ و یا پلاستیک حبابدار قرار دهید. در آخر نیز حتما بر روی جعبه، برچسب شکستنی بچسبانید.
بسته بندی لیوان و فنجان
لیوان ها، فنجان ها و به طور کلی جام های شیشهای از دیگر لوازمی هستند که در آشپزخانه ها به وفور یافت میشوند. پیش از بسته بندی وسایل آشپزخانه نظیر لیوان ها، فنجان ها و … لازم است کف کارتن را خوب بپوشانید و با چسب محکم کنید تا باز نشود. سپس هر کدام از این اقلام را به صورت جداگانه در کاغذ بسته بندی بپیچید و سپس داخل کارتن قرار دهید.
فضاهای خالی بین آنها را با پارچه یا کاغذ خوب پر کنید تا امکان تکان خوردن نداشته باشند. برای چیدمان لیوان و فنجان ها، اقلام سنگینتر را ته کارتن و اقلام کم وزن را روی آنها بچینید.
بسته بندی قاشق، چنگال و کارد غذا خوری
جعبه کفش یکی از بهترین انتخاب ها برای بسته بندی وسایل آشپزخانه اعم از قاشق چنگال و کارد غذاخوری است. برای این منظور ابتدا تمام قاشق ها، چنگال ها و چاقوها را مرتب و دسته بندی کنید و سپس هر کدام از دسته ها را با یک نخ یا کش ببندید. پس از آن، دسته ها را داخل کاغذهای بسته بندی قرار دهید.
کف جعبهی کفش را با استفاده از یک کاغذ بپوشاند سپس دسته های قاشق، چنگال و چاقو را مرتب در داخل آن قرار داده و مجدداً با استفاده از کاغذ روی آنها را بپوشانید.
برچسب زدن کارتن های بسته بندی وسایل آشپزخانه
باتوجه به آنکه اکثر وسایل آشپزخانه شکستنی هستند باید نسبته به چیدمان صحیح آنها در جعبه ها و همچنین حمل آنها بسیار دقت و توجه نمود. فضاهای خالی کارتن را با حوله یا دستمال پارچهای بپوشانید تا از این طریق احتمال صدمه دیدن وسایل کاهش پیدا کند.
محتویات هر کارتن بسته بندی وسایل آشپزخانه را با استفاده از ماژیک برروی آن بنویسید. این کار باعث میشود پس از اتمام جابجایی، پیدا کردن وسایل ساده شود. بر روی کارتن هایی که شامل وسایل شکستنی هستند، حتما برچسب شکستنی بزنید تا کارگران باربری هنگام حمل بار، آنها را با احتیاط بیشتری جابجا خواهند کرد.